Redbergslids IK förenas med futsalklubbarna i jakten på en arenalösning

Lisebergshallen.

Det faktum att Lisebergshallen ska rivas vållar problem för flera klubbar inom många sporter. Därför söker Redbergslids IK nu samarbete med andra drabbade klubbar för att sätta press på kommunen.

ANNONS

När Lisebergshallen rivs har Redbergslids IK ingen plats att ta vägen för att spela sina hemmamatcher i Handbollsligan. Det är dock flera klubbar inom många olika sporter som drabbas av den arenabrist som nu breder ut sig över Göteborg, däribland Gais och IFK Göteborg inom futsalen.

Nu sträcker Redbergslids IK ut en hand till berörda klubbar och tar initiativ till ett möte, för att på så sätt prata ihop sig inför framtida möten med beslutande aktörer, däribland kommunen och det kommunalt ägda bolaget GotEvent AB.

– De blir ju också hemlösa i sammanhanget, så därför ska vi träffas förutsättningslöst för att se om det kan finnas en gemensam plattform att agera från, vilket inte alls tycks omöjligt med tanke på situationen. En samsyn i frågan kan nog gagna flera klubbar när diskussionen ska tas vidare, säger RIK:s ordförande Carl-Magnus Källfelt enligt Göteborgs-Posten.

– Göteborg har ett skriande behov av inomhushallar redan i dag, bara vi i RIK använder oss av sex olika hallar i dag och en försämring skulle slå hårt mot ungdomsverksamheten. Läget är inte optimalt.

Lotta Nibell, vd för GotEvent, betonar att ett möte är på gång mellan parterna för att därigenom få en fungerande lösning på plats.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here