Ludvig Hallbäck nöjd med internationella debuten: ”Grymt kul med så bra motstånd”

Ludvig Hallbäck. Foto: Roger Siemund/Japhifre

Ludvig Hallbäck gjorde sin internationella tävlingsdebut för Ystads IF på söndagen. Talangen stod för hela tre mål i skåningarnas imponerande vinst mot Wisla Plock.

ANNONS

Ystads IF tog så äntligen en seger den här helgen. Efter förluster mot SC Magdeburg och MT Melsungen kunde skåningarna besegrade det polska Champions League-laget Wisla Plock på söndagen. Matchen slutade 32-28.

Ludvig Hallbäck var en av många spelare som imponerande för Ystads IF. 17-åringen har visat fin form en längre tid och fick nu äntligen chansen att göra sin internationella tävlingsdebut på klubblagsnivå.

– Det var grymt kul att få spela mot ett så bra motstånd. Det var riktigt högt tempo jämfört med vad jag är van vid, säger Ludvig Hallbäck till Handbollskanalen efter matchen.

17-åringen tog för sig ordentligt och gjorde bland annat tre fina mål. Ludvig Hallbäck fick runt åtta minuter speltid i matchen.

– Jag kände att jag klarade mig bra de åtta minuterna som jag fick spela, men samtidigt får jag grymma lägen av både Kim och Borgstedt.

Tidigare i sommar blev Ludvig Hallbäck uttagen i All Star-laget i European Open. 17-åringen spås en lysande framtid och kan bli en intressant joker under den kommande säsongen för Ystads IF.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here