HK Malmös trotjänare har bestämt sig – karriären är över

Mirsad Pecikoza. Foto: Viktor Ljungström

Redan i mars månad annonserade HK Malmö att klubben inte tänkte förlänga kontraktet med trotjänaren Mirsad Pecikoza. Nu meddelar spelaren själv att han avslutar elitkarriären. 

ANNONS

Redan i våras rapporterade Handbollskanalen att HK Malmö inte ville förlänga kontraktet med trotjänaren Mirsad Pecikoza – trots att spelaren själv ville stanna kvar.

Nu står det klart att 37-åringen avslutar sin elitkarriär. Han kommer med andra ord inte att skriva på för någon ny klubb, utan satsar istället på sin civila karriär. Det bekräftar Skånesport.

– Privat har jag ett heltidsarbete inom håltagning och sanering som tar mycket tid. Det går inte att kombinera med elithandboll, säger Mirsad Pecikoza.

– Jag kommer att träna HK Malmös P04-lag. Utbildningsmässigt har jag gått baskurs ett och ska gå tvåan. Kanske är det en framtida karriär? Det är jättekul att träna ungdomar åtminstone och eftersom jag har rätt lång erfarenhet och spelat under några av världens bästa tränare så kanske det är läge att prova någonting nytt.

Enligt Mirsad Pecikoza själv fanns det flera intresserade klubbar runt om i Sverige. Beslutet att avsluta karriären växte dock fram och blev till slut fullt naturligt.

– Jag har inte hittat något nytt lag. Några bud har trillat in, främst från Allsvenskan och division ett och även ett lag från Handbollsligan, men det har inte blivit något. Så nu blir det inget mer som aktiv spelare.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here