HK Malmö starkast i jämnt Skånederby

Adam Lönn, HK Malmö. Foto:

Under gårdagen träningsspelade HK Malmö och IFK Ystad och det var Malmölaget som var starkast och vann med 25–22. Trots det var HK Malmös tränare Stian Tönnesen inte särskilt nöjd.

ANNONS

– Vi tränar oerhört tungt just nu, körde hårt både igår och i morse så jag vet att kroppar och knoppar är lite slitna just nu. Men vi skall kunna klart bättre, inte minst framåt. Jag tycker vi skall ligga på 32-33 mål framåt i en sådan här match men vi hade tvåsiffrigt både vad avser tekniska fel och missade avslut, sa han till klubbens hemsida.

Matchen spelades i Höllviken och var en del av HK Malmös samarbete med Ljunghusens HK. Tim Hilding, ny i HK Malmö från just Ljunghusen fick kvällens största jubel vid sina två straffmål. I övrigt var det ingen supermatch direkt i Halörhallen.

– Det kommer att se ut så här ibland. Vi kommer spela många matcher denna säsongen och vi kommer inte vara på topp i alla. Det är trots allt en styrka att när motståndarna kommer ikapp med några minuter kvar så tar vi oss ändå samman och vinner med tre. Det får hellre se ut så än att vi vinner på försäsongen med 17 mål, det ger inget. Och även om vi inte spelade bra så vann vi och det är ju det handboll går ut på, att vinna sina matcher, avslutade Tönnesen.

Bästa målskytt i HK Malmö blev Adam Lönn med sju mål.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here