Slarvigt HK Malmö besegrade IFK Skövde

Fredrik Petersen. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

HK Malmö gjorde lite som man ville i hemmamatchen mot IFK Skövde. Det var stundtals väldigt slarvigt i hemmalaget, men trots det vann man med 32–25.

ANNONS

IFK Skövde fick en riktig mardrömsstart då HK Malmö hade ledningen med 6–1 efter lite mer än åtta minuter på klockan.

I hemmalaget var det framförallt Fredrik Petersen och Linus Persson som levererade framåt, samtidigt var Dan Beutler som alltid en säker sista utpost. I Skövde handlade mycket om Alfred Ehn. Jack Thurin gjorde vad han kunde, men hade det jobbigt mot ett starkt hemmaförsvar.

Allra hetast var kanske ändå Linus Persson. Högernian borde ha goda chanser att ta över i landslaget från Johan Jakobsson om han fortsätter på det här sättet. Persson har höjt sin lägstanivå rejält från tidigare säsonger och var en stor anledning till att HK Malmö hade ledningen med 16–12 i paus.

I den andra halvleken fortsatte HK Malmö att styra och ställa. Stundtals såg det ut som att IFK Skövde skulle närma sig, men då klev Petersen och Persson fram igen.

HK Malmö vann till slut med 32–25 och befäster därmed andraplatsen i Handbollsligan. IFK Skövde fortsätter att kriga på i botten av tabellen.

I HK Malmö gjorde Fredrik Petersen flest mål med sina åtta medan Adam Samuelsson i IFK Skövde gjorde sju.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here