Efter bottennappet: OV siktar på första segern

Ulf Sivertsson. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

OV Helsingborg, nykomling i Handbollsligan, har fått en tuff start på säsongen med tre raka förluster. I eftermiddag väntar bortamatch mot Aranäs, en match man har stora förväntningar på.

ANNONS

– Det är en tuff bortamatch, jag har varit i Aranäs med Malmö och förlorat. Men gör vi det vi ska tycker jag vi har en god chans att få med oss poäng, säger OV:s tränare Ulf ”Tubbi” Sivertsson till HD.

I premiären föll OV hemma mot LUGI med ett mål, sedan åkte man till Kristianstad och förlorade innan man fick rejält med stryk hemma mot HK Malmö i den senaste omgången.

– Vi började med två helt klart godkända insatser mot Lugi och Kristianstad. Den mot Lugi tycker jag faktiskt vi kunde ha vunnit. I 20 minuter såg det också helt okej ut mot Malmö, men efter det … alla är överens om att så får det inte se ut.

Nu väntar match mot ett lag som OV ska slå om man vill hänga kvar i Handbollsligan. Men det betyder inte att det blir en enkel match.

– När vi kontrar måste vi komma högre upp i banan och med tryck. Det är viktigt att vi börjar få de enklare målen. I försvaret ställs vi mot ett lite annorlunda spel nu i och med att Aranäs har en del små och kvicka spelare som gärna går på genombrott, avslutar ”Tubbi”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here