Efter bottennappet: OV siktar på första segern

Ulf Sivertsson. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

OV Helsingborg, nykomling i Handbollsligan, har fått en tuff start på säsongen med tre raka förluster. I eftermiddag väntar bortamatch mot Aranäs, en match man har stora förväntningar på.

ANNONS

– Det är en tuff bortamatch, jag har varit i Aranäs med Malmö och förlorat. Men gör vi det vi ska tycker jag vi har en god chans att få med oss poäng, säger OV:s tränare Ulf ”Tubbi” Sivertsson till HD.

I premiären föll OV hemma mot LUGI med ett mål, sedan åkte man till Kristianstad och förlorade innan man fick rejält med stryk hemma mot HK Malmö i den senaste omgången.

– Vi började med två helt klart godkända insatser mot Lugi och Kristianstad. Den mot Lugi tycker jag faktiskt vi kunde ha vunnit. I 20 minuter såg det också helt okej ut mot Malmö, men efter det … alla är överens om att så får det inte se ut.

Nu väntar match mot ett lag som OV ska slå om man vill hänga kvar i Handbollsligan. Men det betyder inte att det blir en enkel match.

– När vi kontrar måste vi komma högre upp i banan och med tryck. Det är viktigt att vi börjar få de enklare målen. I försvaret ställs vi mot ett lite annorlunda spel nu i och med att Aranäs har en del små och kvicka spelare som gärna går på genombrott, avslutar ”Tubbi”.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here