Alingsås behärskade försvarsvarianter till bortaseger

Felix Claar, Alingsås HK. Foto: Tommy Holl

Matchen mellan Eskilstuna Guif och Alingsås HK gick i vågor, oftast med gästerna ovanför ytan. En väl sammansatt defensiv och ett ryck sista tio minuterna ordnade seger även i bortapremiären för AHK.

Guif, som väntat i mer än en vecka på sin första match, fick börja på ett lutande plan. Alingsås styrde undan farliga lägen med sitt 5-1-försvar. Mishels Liaba var bra både bakåt och framåt medan laget byggde upp sin ledning.

Mellanakten, från underläge 3–9 efter en kvart via comeback och kvittering på mindre än tio minuter och två måls försprång tio minuter efter pausvilan var i Guifs händer.

Och fötter för den delen. Även hemmalaget praktiserade utgrupperat försvar med succé och Emil Hansson tryckte rejält i sina anfallssteg till totalt sex mål.

Trots Guifs störtdykning från start blev det en premiär med spänning, 20–20 i matchminut 50. Med vassa räddningar från Niklas Kraft, en mer bekant och stabil försvarsformation i 6–0 och Felix Claars skottvilja (åtta mål) gick matchen återigen i favör Alingsås.

Mishels Liaba som fått två utvisningar höll sig i skinnet och fortsatte bidra med sammanlagt sju mål. Allt medan Guif hade måltorka i avgörande läge och fick acceptera nollan i poängkolumnen. Det finns potential att rätta till saken i kommande matcher.

Eskilstuna Guif–Alingsås HK 23–27 (12–13)