Världsmålvakten gravid – missar VM och Champions League

Laura Glauser.

Den franska landslagsmålvakten Laura Glauser är gravid och avbryter tävlingssäsongen med omedelbar verkan.

ANNONS

Igår kunde vi rapportera den glädjande nyheten att Linn Blohm väntar barn. Idag kan vi meddela att det är babylycka även i det franska landslaget. Målvaktsstjärnan Laura Glauser ska nämligen bli mor.

Glauser har de senaste säsongerna vuxit ut till en världsmålvakt i toppklubben Metz och står registrerad på 61 A-landskamper. 24-åringen har konkurrerat ut Cléopâtre Darleux och har slagits hårt med Amandine Leynaud om förstaplatsen mellan stolparna.

Till tidningen Le Republican Lorrain säger Glauser:

– Det är ett stort beslut för en klubb, för en kvinna. Det var en del av kontraktet när jag förlängde med tre år i Metz.

Hon missar nu VM i december i Tyskland men målsättningen är att vara åter till nästa säsong. Då spelas nämligen EM 2018 i Frankrike den 30 november – 16 december, bland annat i hennes nuvarande hemstad Metz.

Laura Glauser är född 1993 och fostrad i HBC Val de Saône. Som 14-åring skiftade hon till ligaklubben ES Besançon och efter tre säsonger gick hon till toppklubben Metz. Hon tog silver i U20-VM 2012 där Frankrike förlorade i finalen mot Sverige. Glauser blev dock uttagen som målvakt i All-Star Team med bland andra Loui Sand, Maria Adler och Anna Vyakhireva.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here