Pettersson fortsatt Mr 100% – 3 på 3 igår

Fredric Pettersson. Foto: Marie Campion/FENIX Toulouse Handball

Fredric Pettersson har gjort en stark säsongsinledning i den franska herrligan för sitt FENIX Toulouse.

ANNONS

I veckan presenterades den svenska landslagstruppen till kamper på Island i oktober. En av fyra mittsexor är Fredric Pettersson som går starkt i franska ligan.

Igår vann FENIX Toulouse två riktigt tunga poäng borta mot krislaget Chambery via 27-23 i Le Phare. Pettersson stod för 3 mål på 3 skott och har denna säsong ännu inte missat ett enda avslut. Mr 100%!

FENIX Toulouse har två segrar och två förluster så här långt i ligan som anses hålla allt högre kvalitet.

Värre är det för gårdagens motståndare Chambery som har fyra raka förluster och ligger jumbo i serien. ”Den eviga tvåan” (11 silverplatser på 15 år mellan 1998-2012) har nu slutat Topp 5 de tre senaste åren och skulle de åka ur är det rejält fiasko.

Chambery tappade i somras Melvyn Richardson till Montpellier och brassen João Pedro Silva till Benfica. Värvningarna av Amine Bannour (Club Africain), Niko Mindegia (KIF Kolding Köpenhamn), Mosbah Sanai (El Jaish) och Sandro Obranovic (Zagreb) skulle säkra ännu en topplacering, men än så länge går det tungt.

Igår spelades också toppmötet mellan HBC Nantes och Montpellier inför fullsatta läktare i XXL Arena, 10 750 åskådare. Tyvärr för hemmapubliken åkte Montpellier hem med seger 30-27 efter 6 mål av Aymen Toumi. För hemmalaget Nantes fanns tre 5-målsskyttar: Nicolas Claire, Nicolas Tournat och David Balaguer Romeu.

Ikväll spelas ännu en fin kamp: Paris SG tar emot St. Raphaël Var.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here