LUGI utslagna ur EHF Cupen efter förlust i Azerbajdzjan

Lugis tränare Dragan Brljevic. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Det blev förlust i den avgörande matchen för LUGI HF mot Nur Mingechavir i EHF Cupen och nu är Europa-äventyret över för denna gång.

ANNONS

Ingen har väl missat den märkliga resa som LUGI HF gjort i helgen till Azerbajdzjan. Där har de spelat ett dubbelmöte med Nur Mingechavir som helt enkelt är ett mycket bra ryskt damlag. 15 av 16 spelare har ryska pass, nummer 16 är född i och har levt hela sitt liv i Ryssland.

Det som på förhand kunde tyckas vara en enkel lottning mot ett svagt lag från Azerbajdzjan blev alltså stentuff. Mingechavir består av spelare från bland annat Astrakanochka och Dinamo Sinara där de samlat på sig mängder av rutin från Europaspel. Gårdagens match slutade 24-24 så idag avgjordes dubbelmötet.

Det blev tyvärr förlust för LUGI med 27-29. Detta trots en glödhet Jenny Carlson som gjorde 10 mål på 11 skott. Det hjälpte ju inte när Alla Chernyskova, mittnian som spelat mängder av år i Rostov-Don, dunkade dit hela 12 mål.

LUGI låg under med 10-16 och kom ikapp en bit i andra halvlek men det räckte inte tyvärr. Totalt 51-53 och inget mer spel i EHF Cupen den här säsongen.

LUGI HF – Nur Mingechavir 27 – 29 (10-16)

LUGI
Jenny Carlson 10, Elinore Johansson 6, Melissa Petrén 4, Ebba Engdahl 3, Kajsa Dahlberg 2, Sara Olofsson 1, Julia Olsson 1

Nur Mingechavir
Alla Chernyskova 12, Julia Taran 6, Victoria Dydar 3, Iuliia Kutsevalova 3, Valeriia Saenko 2, Tatiana Potapenko 1, Elizaveta Fedorova 1, Irina Klimenko 1

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here