Lina Larsson tillbaka på handbollsplanen

Lina Larsson i European Open 2010. Foto: Viktor Ljungström

Lidingö SK har i sommar varvat igång en riktigt go lirare i form av Lina Larsson som gör comeback på handbollsplanen.

ANNONS

Har du en gång spelat handboll, då är det svårt att släppa känslan av klister i handen och bollen i krysset. Man kanske under en tid behöver ett miljöombyte eller gå upp eller ner i nivå, men handbollshjärtat sitter oftast som två raka armar i bröstet – stenhårt.

Nu är det Lina Larsson som inte längre kan hålla sig borta från att bli uppväxlad på V9. 25-åringen har tränat med Lidingö SK i sommar och nästa steg i förberedelserna inför seriepremiären är en träningsmatch mot AIK på torsdag.

Lina Larsson är född 1992, precis som tvillingsystern Linn, och fostrad i LIF Lindesberg. De båda ytterniorna utvecklades i snabb takt och spelade tillsammans i både U18- och U20-landslaget med vilka de vann ungdoms-VM. De lirade också ihop i Örebro SK och LUGI HF innan de båda slutade runt 2012 efter skador och motivationsbrist.

De har tidigare berättat i intervjuer om hur de kom till en punkt där handbollen inte längre bara var någonting roligt. Lina Larsson i en intervju med Sydsvenskan 2013:

– Jag tänkte nog på det ett år innan jag tog beslutet att sluta. Jag hade ångest när jag gick till träningen och det var ingenting som hade med klubben eller laget att göra. Det var jag som inte trivdes och tyckte inte det var kul. Det var bara handboll och jobb – och så hade det varit varje helg, varje sommar under sex års tid.

Nu väntar alltså division 1 Norra och vi på Handbollskanalen gläds enormt varje gång vi får fler handbollsspelare på planen. Hitta den nivå som passar er fas i livet just nu och där det är roligt. Svårare än så är det inte. Om det så är division 1, 2, 3, 4 eller 1000. Välkommen tillbaka Lina!

LÄNK: Division 1 norra i Matchcenter

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here