Åhus damlag lägger ner sin verksamhet – ersättare utsedd

Foto: Åhus Beachhandboll Festival

Så sent som för två veckor sedan vann Åhus damer elitklassen i Åhus Beachhandboll. Nu meddelar klubben att man lägger ner sin a-lagsverksamhet på grund av spelarflykt. 

ANNONS

Det har stormat rejält kring Åhus HB på sistone. Christine ”Kicki” Brorsson och Julia Isberg var två nyckelspelare som lämnade klubben och de var inte ensamma. Sju andra spelare hade redan i mars aviserat att de tänkte lämna Åhus. Tränare Stanley Cederberg har sedan han skrev på ett nytt 1+1-årskontrakt i april arbetat i ovisshet. I måndags blev det officiellt att alla försök till att lappa ihop laget var förgäves och att klubben därmed drar sig ur division 1 södra. I ett mail till Kristianstadsbladet uttryckte klubbens ordförande Staffan Banke sin bedrövelse över det oundvikliga.

”Det är med sorg vi tvingas meddela att Åhus HB inte kommer att ha något damlag. Tyvärr har spelarna valt att söka nya utmaningar på annat håll eller att sluta. Vi vill tacka samtliga spelare och ledare som har bidragit till den fantastiska resa som laget har gjort genom seriesystemet, ett extra stort tack till tränaren Stanley Cederberg som gjort resan möjlig. Det är vår ambition att vi inom kort återigen ska ha ett damlag i seriespel, då vi verkligen vill vara en förening där alla kan vara med i vår gemenskap”.

Istället blir det Baltichov som tar Åhus plats. Baltichov som förra säsongen misslyckades med att kvala sig upp.
– Vi följer ju en turordning där Baltichov nu fått frågan och svarat ja. Sedan är det upp till Handbollförbundet Väst att titta över och hitta en ersättare till division II, säger Ralf Lundberg, tävlingschef på Svenska Handbollförbundet i en kommentar till Kristianstadbladet.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here