Målfest signerad Emil Berggren

Emil Berggren samtalar med Håvard Tvedten, Aalborg Håndbold. Arkivbild. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Aalborg Håndbold vann igår mot GOG Håndbold med 31-28. En stor del i Aalborgs seger tillskrivs den hårdskjutande Emil Berggren som stod för fina 10 mål på 13 försök.

Efter en sämre insats från Aalborg i helgens förlustmatch mot BM Granollers i EHF-cupen var man igår tillbaka i vinnarspåret. Segern mot GOG grundlade sig i första halvleken där AHB spelade ett frejdigt anfallsspel och bra försvarsspel. I paus ledde AHB med 19-12.

AHB lyckades hålla GOG på relativt säkert avstånd matchen ut, även om gästerna med två minuter kvar bara var två mål ifrån kvittering, 29-27. Då klev mittnian Chris Jørgensen fram och gjorde förlösande 30-27 för AHB. Matchen slutade 31-28 och GOGs Minik Dahl Høegh gjorde Berggren sällskap om att göra 10 mål.

Aalborg Håndbold – GOG Håndbold med 31-28 (19-12)

Målskyttar Aalborg Håndbold: Emil Berggren 10, Martin Larsen 6, Chris Jørgensen 6 , Simon Hald 3, René Antonsen 2, Buster Juul 2 (2), Morten Slundt 1, Christian Jensen 1.

Målskyttar GOG: Minik Dahl Høegh 10, Andreas Holst Jensen 6, Mark Strandgaard 4, Henrik Jacobsen 3, Lasse Kronborg 3, Kenneth Dahl 1, Kasper Kildelund 1.

Utvisningar: Aalborg Håndbold: 6 x 2 min. GOG: 3 x 2 min.

Publik: 4 129.