Danska handbollsförbundet tar krafttag mot förekomsten av hjärnskakningar

Foto: Viktor Ljungström

Det danska handbollsförbundet och det danska ishockeyförbundet har inlett ett samarbete för belysa förekomsten av huvudskador.

ANNONS

Tillsammans med Hjernerystelsesforeningen i Danmark har det danska handbollsförbundet och det danska ishockeyförbundet nu inlett ett samarbete för att belysa frågan om huvudskador ytterligare. Tanken är att få mer kunskap om problematiken kopplad till hjärnskakning, samt få upp problemen till ytan för diskussion.

Först ut gäller att kartlägga förekomsten och uppkomsten av hjärnskakningar i elitidrott. Med hjälp av en sådan kartläggning är förhoppningen att dels öka vetskapen, men också kunna hitta vägar att undvika sådana skador i största möjliga mån.

– Samarbetet är viktigt för det handlar om ett mycket aktuellt problem inom dansk handboll. Det sker inte så ofta att en spelare blir långtidsskadad på grund av en smäll mot huvudet, men det är trots det mycket viktigt att belysa problematiken då hjärnskakningar kan få stora konsekvenser för spelarna, säger sportchefen i det danska handbollsförbundet Morten Henriksen enligt hbold.dk.

 

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here