Storseger för Köpenhamn – Blomstrand sjumålsskytt

Hanna Blomstrand. Foto: Köbenhavn Håndbold.

Hanna Blomstrand börjar bli varm i kostymen i sin danska klubb Köpenhamn. I gårdagens segermatch mot Århus (31–20) gjorde den före detta LUGI-spelaren sju mål på sju försök och blev utsedd till matchens lirare.

ANNONS

– Jag lyckades spela bra, mycket tack vare att vi äntligen spelade på hemmaplan. Det är så kul att spela inför den här publiken. Jag kunde inte drömt om att få en bättre start på den period som nu startar, sa Hanna Blomstrand till klubbens hemsida.

Hanna Blomstrand har inte på något sätt varit dålig sedan hon kom till Köpenhamn, snarare tvärtom. Men kanske dröjde det till gårdagens match innan danskarna insåg precis hur bra högernian är. Sju mål på sju försök, massor av assist och dessutom flera fixade straffar, det säger en del om hur betydelsefull ”Blomman” var i matchen.

– Hanna gjorde en riktigt bra match. Hon har varit bra i andra matcher också, men nu gjorde hon sin bästa match så här långt för oss, sa tränaren Claus Mogensen.

Köpenhamn hade ledningen med 16–8 i paus och visst kändes matchen avgjord redan då. Nu väntar en tuff oktober för fjolårets silverlag i Danmark.

– Det kommer många matcher nu framöver och det blir säkert tufft, men också kul. Det var viktigt för oss att börja oktober med en seger, för det ger oss massa positiv energi att ta med oss, sa Blomstrand.

I fredagens andra match i ligan bortabesegrade Viborg Ajax Köpenhamn med 27–20. Carin Strömberg blev femmålsskytt i matchen.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here