Pressat Esbjerg kvar i toppskiktet

Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Det mesta gick i stycken när Team Esbjerg missade slutspelet med liten marginal i våras. Säsongsstarten pekar mot att laget återfått moralen, den fjärde raka tvåpoängaren via 24–23 mot Silkeborg–Voel tog laget till en stabil position i toppskiktet.    

ANNONS

– Jag är glad men samtidigt riktigt sur, sade femmålsskytten Ulrika Toft Hansen i en spontan kommentar till TV2.

Bortatriumfen var allt annat än säker, Silkeborg–Voel brukar ge Esbjerg något att tänka på och till sist krävdes en straffräddning vid full tid för full pott.

Med tanke på att det var tre år sedan resan halvannan timme nordost slutade med seger borde gästerna dock varit mer beredda på vad som väntade.

Istället kom en medioker halvlek där det utgrupperade försvaret var det enda som höll emot hjälpligt.

– Vilken dålig attityd och inställning och attityd i första halvlek, sade Toft Hansen när hon hade hela perspektivet.

– Vi var inte redo. På uppvärmningen kändes det lite som det ordnar sig, men vi fick verkligen kämpa, fortsatte hon till TV2.

Silkeborg–Voel hade både ett försvar som agerade istället för att reagera, ett blixtrande kontringsspel och sin MVP Stine Skogrand i strålande skick när hon öppnade ytor och avlossade skarpa skott i uppställda anfall och andrafas.

Efter två timeout-tillfällen, försök från bland annat Ulrika Toft Hansen att riva upp lite känslor och få upp energin i frustrationen på planen stod Esbjerg egentligen bättre än man förtjänade med 10-12-underläge i paus.

Tillräckligt nära för att hoppas på att en uppsträckning via halvtidssnacket skulle ge ett tabellenligt resultat.

Silkeborg–Voel befinner sig längre ner i näringskedjan och fick vissa problem när bortalaget ändrade om och klev ner på linjen i försvaret.

Esbjerg var helt med, i ledningen inför sista tio. Polman (sju mål) fick igång kreativiteten och när Toft Hansen använde sin specialare när hon bröt bollbanan och satte iväg för ett alldeles eget kontringsmål.

Fyra fullträffar på tio minuter i det absoluta slutskedet från mittsexan var en del av räddningen en besvärlig kväll. Den sista stod målvakten Sandra Toft för när hon stoppade en straff med vänsterhanden.

Klockan stod på 60.00 och Esbjerg hivade sig upp på andra plats, några mål efter ettan Midtjylland.

– Jag är mycket glad för två poäng, sade Toft Hansen när hon hämtade andan.

På fredag kväll kan Köpenhamn sälla sig till topptrion och nå fyra segrar på fem spelade matcher.

Silkeborg-Voel KFUM–Team Esbjerg 23–24 (12–10)
Esbjerg: 
Ulrika Toft Hansen 5.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here