Bukarest fortsätter segermarschen

Motståndarna i det inledande gruppspelet är så här långt ingen match för CSM Bukarest. Ännu en match där det rumänska lagbygget med nordiska inslag dikterade villkoren gick ut över distanserade Vistal Gdynia. 

ANNONS

Spänningen till slut kretsade kring om Bukarest skulle få tvåsiffrig segermarginal. Givetvis blev svaret ja, och lite mer därtill med tanke på 34-23 sedan Nathalie Hagman sprungit in lagets sista mål.

Bakslagen för Gdynia kom redan från början, niometerskuggen Martyna Boryslawska tog sig åt knäet och tvingades ta avsked av festen gråtande när hon fick hjälp av planen i det allra första anfallet.

Det gav dämpad stämning i det som trots allt var en godkänd öppning, stundtals hemmaledning och 4-4 efter tio minuter.

Roligare än så blev det inte för Gdynia. Skotten ven åt andra håll än de borde medan gästerna förbättrade både tempot och precisionen.

Isabelle Gulldén blandade tittfinter med att bana väg i anfallen på mer kraftfulla sätt, Christian Neagu var på utmärkt skotthumör (13 mål) och Bukarest fick också med sig kantspelet i en talande stjärnparad till nio måls ledning halvvägs.

Dubbelt så bra i målprotokollet, med rutinen och kunnandet var avståndet egentligen ännu större till det polska laget i sin internationella hemmapremiär.

Andra halvlek blev inte säsongens mest intressanta. Bukarest blev först till två segrar i höstens mästarliga och rör sig med stort överskott hittills.

Om halvannan vecka, söndag 22 oktober spelas det stora svenskmötet när Bukarest åker till Nyköbing Falsters hemmaborg.

Champions League (grupp A) 11 oktober

Vistal Gdynia–CSM Bukarest 23–34 (9–18)

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here