Chanslöst Sävehof mot Vardar

Ett förväntansfullt Sävehof åkte till Vardar för att samla på sig erfarenhet mot några av de bästa spelarna i världen. Utan knäskadade Johanna Bundsen blev det makedonska laget för svåra över 60 minuter. Resultatmässigt rann det iväg när stjärnor som Lekic, Lazovic och Penezic kom igång i matchen.

Sävehof började bra och höll jämna steg med stjärnlaget Vardar. Efter bra skytte av både Linnea Pettersson och Julia Eriksson var ställningen 8-8. Sedan kom rycket från Vardar som la i en högre växel. Sävehof hade svårt att ta sig förbi Vardars tuffa försvar och skyttet plockades ner av Vardars målvakt Leynaud. Siffrorna drog iväg till 19-10 i halvlek efter ett allt mer uppgivet spel av Sävehof som resulterade i tekniska fel och därmed kontringar för Vardar.

Andra halvlek blev en lång transportsträcka. Vardar gjorde det som behövdes medan Sävehof såg till att det inte drog iväg för mycket. Stora utropstecken i Sävehof var Julia Eriksson och Linnea Pettersson som visade goda kvalitéer framåt med sitt skytte. Även tredjemålvakten Isabella Mouratidou visade framfötterna med några snygga räddningar i matchen.

HC Vardar – IK Sävehof 37 – 25 (19-10)

Målskyttar
Sävehof: Julia Eriksson 7, Linnea Pettersson 6, Emma Ekenman-Fernis 4, Rikke Jensen 4, Elin Enhörning 3, Louise Sand 1

Vardar: Penezic 6, Lekic 6, Sokac 5, Radicevic 5, Lazovic 3, Althaus 2, Klikovac 2, Damnjanovic 2, Ikhneva 2, Dembele 2, Covic 1, Ristovska 1