Tyresö besegrade Mantorp – kvar i Allsvenskan

Henrik Lundvall. Foto: Claus Meyer

Det blir spel i Allsvenskan 2018/19 för Tyresö Handboll som överlevde kvalspelet mot uppstickaren Mantorp.

ANNONS

Tyresö visade klass när det väl behövdes. I slutkvalet till Allsvenskan har de tryckt på gaspedalen och bekvämt besegrat ett frustrerat Mantorp som inte alls kom till sin rätt. Igår säkrades fortsatt spel i Allsvenskan 2018/19 för Tyresö genom seger med 34-17 hemma i Tyresöhallen.

Mike Elgered (8) och Erik Östling (7) blev bästa målskyttar för Tyresö som den här säsongen börjat växla in spelare från 00-generationen. Klubben har flera duktiga årgångar från 98 och nedåt så det blir intressant att se hur de kommer utvecklas framöver.

I Mantorp stod Victor Nilsson för 8 mål och blev bäste målskytt. De har gjort en mycket bra säsong men är säkert besvikna på avslutningen. Nya tag nästa säsong då Mantorp säkerligen återigen är med i topp i division 1 norra.

Klart är också att tränaren Johnny Johansson lämnar efter tre år i klubben. Det finns inga konflikter utan Johansson säger till Corren att:

– Mantorp är en riktigt bra förening.

”Jompa” kommer från Norrköping och hade själv en spelarkarriär som tog honom till Riksgymnasiet i Göteborg och spel i HP Warta (årgång 1968). Han var sedan ungdomstränare i Norrköpings HK där han bland annat hade hand om det duktiga P80-laget med profiler som Patrik ”Tjatte” Asklund men även ”Lumpan”, ”Chrille”, ”Fisken”, ”Bouvin” och ”Ägget”.

I början på 2000-talet var han också tränare för RP IF Linköping tillsammans med Bo-Lennart ”Bolle” Persson-Bindå, om vi ska snacka tränarprofiler. Återstår att se var han landar nästa säsong, vi på Handbollskanalen hoppas han kan bidra på något sätt.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here