PLAY: Landslagsspelare till Amo – se klipp här

Den estniske landslagsspelaren Jürgen Rooba lämnar tyska Nordhorn-Lingen för spel i Amo Handboll.

ANNONS

På måndagskvällen presenterade Amo Handboll ett starkt nyförvärv inför säsongen i Allsvenskan. Jürgen Rooba värvas in från 2. Bundesliga där han gjort två säsonger i Nordhorn-Lingen.

Nordhorn-Lingen har det tufft ekonomiskt så i mitten av augusti släpptes Rooba fri från sitt kontrakt. Amo tog referens från sin målvakt Flamur Gerbeshi som spelat mot honom i EM-kvalet när Kosovo mötte Estland och vips så var han på plats i Småland.

Jürgen Rooba är född 1989 och fostrad i Reval-Sport/Kristiine där han bland annat bildade giftig högersida med Sten Toomla som blivit profil i finska ligan för bland annat HIFK, ÅIFK, West och GrIFK. Rooba skiftade efter några säsonger till topplaget HC Kehra där han växte ut till en av estniska ligans bästa spelare och landslagsman för Estland.

Sommaren 2015 fick han chansen att flytta till Tyskland för spel i Nordhorn-Lingen. Där blev det 109 mål på 40 matcher under debutsäsongen och ifjol stod han för 78 mål på 37 matcher. Han är en av de bästa spelarna i Estlands herrlandslag och har på 4 matcher i kvalet till EM 2020 stått för 21 mål.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here