Målvaktsparet ska hjälpa Hallby till Handbollsligan

En av få chilenare som överlistade Fredrik under sommarens JVM

Hallby överraskade många förra säsongen när man in i det sista var med och kämpade om en uppflyttningsplats till Handbollsligan. I år har man ett helt nytt målvaktspar – båda hoppas på en ännu bättre säsong än den förra. 

ANNONS

– Vi ska kunna blanda oss in i toppstriden, säger Eric Alverus till Jnytt.se.

Eric Alverus är ny från IFK Skövde och Fredrik Landin är ny från IFK Kristianstad. Det är alltså två målvakter som tillhört större klubbar än Hallby tidigare. Men just nu har laget ingen uttalad förstamålvakt, något varken Alverus eller Landin har något emot.

– Vi är ett ungt målvaktspar som vill framåt och det tror jag kommer gynna laget. Tanken är väl att jag och Fredrik ska dela på målvaktsposten, säger Alverus.

Fredrik Landin fyller i:

– Det är en positiv konkurrenssituation tycker jag och det kommer vara utvecklande för oss båda. Sedan är det viktigaste att det går bra för laget såklart, vi ska lyckas tillsammans.

Alverus har stora förhoppningar om att laget ska kunna nå kvalplats i år.

– Nu har vi inte diskuterat några mål ännu men målet måste vara att komma högre än förra säsongen och det innebär ju kvalplats. Är vi fokuserade på varje träning ska kunna blanda oss in i toppstriden.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here