Kval Allsvenskan herr: Vinst för Amo HK och Tyresö Handboll

Amos Daniel Steen. Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Kvalen till Herrallsvenskan fortsätter. Idag spelades match ett av tre mellan Kärra HF – Amo HK och Mantorps IF HF – Tyresö Handboll. Vi sammanfattar matcherna.

Hemma i Lillekärrshallen fick Kärra HF besök av Amo HK. Den första halvleken var otroligt jämn mellan lagen. Inget av lagen fick chansen till att rycka ifrån utan de låg varandra hack i häl. Det var inte förrän i den andra halvleken som Amo skaffade sig ett försprång, med som mest fem mål. Med bara tio minuter kvar av matchen la Kärra i en högre växel och lyckades till slut att komma ikapp. Med endast två minuter kvar av matchen var ställningen lika. Strax där efter gjorde Amo ett mål och Kärra drog på sig tre utvisningar under den sista spelminuten. Amo fick då chansen till att göra ännu ett mål och vann det första mötet av tre med två mål.

Mantorps IF HF fick besök av Tyresö Handboll hemma i Klämmestorphallen. Tyresö fick ganska direkt ett grepp om matchen och Mantorp halkade efter. I mitten av den första halvleken hade Tyresö ett försprång med fem mål och Mantorp fick det tufft. Tyresö fortsatte att mata in målen och den första halvleken slutade 9-20. I den andra halvleken hade Mantorp en uppförsbacke. Trots att Tyresö ledde med så många bollar så gav Mantorp aldrig upp. I slutet av matchen var de på gång men tyvärr var det försent. Tyresö vann matchen med sex mål.