Damallsvenskan omgång 5

Damallsvenskan går nu in i femte omgången och tre hemmasegrar och en bortaseger i torsdagens och lördagens matcher.
Omgången blir komplett på söndag 25/10 med två matcher.

Bjurslätt/Torslanda vinner över Tyresö på hemmaplan och lagen följs åt i målfabrikationen till minut 37, BT rycker till 20-17, Tyresö knaprar sig ikapp till 21-21 nio minuter kvar. Då gör BT fem raka strutar och går från matchen med vinst 26-21.

Skara HF tar en klar hemmaseger mot Boden Handboll och tog kommandot direkt, 6-2 efter 12 minuter, 10-5 efter 22 minuter som landar på 12-7 i paus. Skara håller försprånget och drygar ut med några mål till slutresultatet 28-19. Skara går nu som tåget efter premiärförlusten och har fyra raka segrar och därmed toppar ligan ensam på åtta poäng och behåller den även efter morgondagens matcher.

GUIF-Lidingö blev en jämn första halvlek där man bytte mål och tavlan visade 13-14 i Paus. Sen efter paus tar GUIF ett litet grepp om tillställningen och går till 24-19 och lite senare 25-21 åtta minuter kvar men som alla vet så är matcherna 60 minuter. Lidingö vänder matchen med hela sju raka mål och tar en stor skalp i allsvenskan på bortaplan, seger med 25-28.

GF Kroppskultur som startat ligan lite si och så tog nu en viktig hemmaseger mot Lundagård. Bortalaget startade bäst och hade inledningsvis ledning med 1 till 2 mål men efter 14.30 kvitterar Kropps och sen vänder matchen till hemmalagets fördel. Man rinner sakta ifrån till pausvilans 12-8.
Man fortsätter trumma på i andra halvlek och tar en stor seger med tio bollar, 27-17.

Notabelt om man tittar på publiksiffrorna så ökar publiken på allsvenska matcherna sakta men säkert. Folk har väl plockat in trädgårdsmöblerna och ställt in sig på vinter (vintertid imorgon).
Hoppas på mer publik för allsvenskan bjuder på väldigt bra handboll och många mycket sevärda matcher strax under eliten.